logo final

Галерия клинични случаи

На тази страница ще намерите случаи от зъболекарската практика на д-р Дора Аргирова.

Циркониеви корони

Циркониевите корони и мостове са най-съвременния естетичен начин за възстановяване дефектите на зъбните редици. Това е материал, който не дразни венците и е изключително биологично поносим, много здрав и надежден. Цирконият в кабинета на д-р Аргирова се изработва с най-новата циркониева CAD-CAM технология с машина на Shuts Dental, гарантираща перфектно качество.


Керамични фасети

Фасетите са най-съвременния  начин за естетическа корекция на дефектите на зъбните редици (криви зъби, лош цвят, множесто пломби). Те имат изглед на тънки пластинки, които се изработват в зъботехническата лаборатория и се циментират от зъболекаря върху предната повърхност на зъбите. Изискват минимално изпиляване само на предната повърхност на зъбите. Не дразнят венците и са изключително биологично поносими.Комбинирано лечение - циркониеви корони с керамични фасети

Пациентка с криви, пародонтозни, но стабилни зъби на горна челюст. Кучешки зъби на горна челюст атопично разположени извън зъбната редица. Налчини мъртви оцветени зъби в дисталните участъци на горна челюст с големи и множество пломби. Изработени са единични циркониеви корони и фасети от чиста керамика на цяла горна челюст. На долна челюст - циркониеви мостове в дисталните части, изработени в предишни посещения в кабинета. Приложено е и избелване на фронталните зъби на долна челюст, както и лечение на пародонта.


Циркониеви корони

Пациент със силна абразия на всички зъби на горна и долна челюст и снижен прикус. Изработени последователно първо на горна, а след това на долна челюст единични циркониеви корони с възстановяване на прикуса.


Изглед на пациентите в естествена среда


Комбинирано лечение с циркониеви корони

Естетическа корекция на криви зъби във фронталната област на горна и долна челюст - комбинирано лечение с фасети и циркониеви корони.


Комбинирано лечение - циркониеви корони,керамични фасети и импланти

Пациент със стари металокерамични корони на горна челюст. Изработени са нови циркониеви корони на горна челюст, керамични фасети във фронтална област на долна челюст, импланти на мястото на пети и шести зъби долу вляво и циркониеви мостове в дисталните участъци.


Комбинирано лечение - керамични фасети с циркониеви корони

Пациентка със стари металокерамични корони на горна челюст. Изработени са нови циркониеви корони на горна челюст, фасети във фронтална област на долна челюст и циркониеви мостове в дисталните части на долна челюст.


Комбинирано лечение - циркониеви корони и мостове от Адоро

Пациентка със стара металокерамика на горна челюст. Изработени са нови циркониеви корони на горна челюст. На долна челюст в дисталните участъци мостове от Адоро, т.е. комбинирано лечение.


Комбинирано лечние - металокерамика и цирконий

Пациент със стари металокерамични мостове на долна челюст от третите зъби дистално в двете страни, изработени в кабинета отпреди десет години. В момента - екстрахирани зъби във фронталната област на горна челюст поради силно разклащане и пародонтит. Изработени са циркониеви мостове изцяло на горна челюст. 


Комбинирано лечение - корона от чиста керамика и керамични фасети

Изработена е корона от чиста керамика на първи горен десен резец върху мъртъв потъмнял зъб и керамична фасета на първи горен ляв резецКомбинирано лечение - керамични фасети и металокерамика

Изработени керамични фасети на предните четири резци на горна челюст и предните четири резци на долна челюст. Изработени металокерамични мостове в дисталните части на горна и долна челюст.


Моделно лети протези

Това са съвременни частични протези, изработени от лят метал и пластмаса. Могат да се задържат за зъбите с лети метални куки или стави. Когато се задържат със стави е най-естетично и не се виждат задръжните елементи. Металът, който ляга върху лигавицата е много тънколивък, идеално приляга към нея и не се усеща от движенията на езика. Изключително са подходящи при обеззъбени дистални участъци и пародонтозни зъби, защото не ги натоварват допълнително, а налягането почти изцяло се поема от лигавицата.

Пациентка с изработена корона от Адоро на първи горен десен резец от преди осем години. Втори резци на горна челюст силно разклатени и пародонтозни, налагащи екстракцията им. Приложено  е лечение на венците за пародонтит. Пациентката е и с липсващи зъби в дисталните части на горна челюст. Изработена е моделно лято протеза със стави на горна челюст.


Мост от Адоро

Адоро

Това е композитен материал с керамични частици. Върху гипсовото пънче в зъботехническата лаборатория се изтеглят влакна ВЕКТРИС и отгоре се нанася материала. Това гарантира по-голяма здравина. Изключително биологично поносим материал, който не дразни венците и е с много добра естетика. 

Пациентка с липсващи зъби в областта на четвърти и пети зъби вдясно на горна челюст. Изработен е мост от Адоро.


Мост от Адоро

Пациент с обеззъбена фронтална област на горна челюст. Изработен е мост от Адоро.


Корони от Адоро

Изработени са единични корони от Адоро на всички зъби на горна и долна челюст. Първи горен десен резец, по желание на пациента, изработен с леко скосен ръб за по-естествен изглед.


Мост от Адоро

Мост от Адоро между пети и седми зъби вдясно на долна челюст.


Щифтова корона от Адоро

Щифтова корона от Адоро върху корен на втори десен резец на горна челюст.


Корони от Адоро

Корони от Адоро на пети и шести зъби вдясно на горна челюст с големи пломби и показания за обличане.


Изграждане на зъб с фотополимер

След поставяне на щифт в единия от каналите на зъба е изграден седми зъб вляво на долна челюст с фотоматериал в кабинета. 


Плакова протеза с телескоп корона

Пациентка с почти тотално обеззъбена долна челюст. Наличен шести долен десен зъб с къса коронкова част. Изработена плакова протеза с теелскоп корона на шести зъб на долна челюст.


Лечение на кариеси

Пациент със стари пломби на четирите предни резци на горна челюст. Подновени са с нов качествен фотополимер. 


Мост, изработен по системата Адапта със злато

Пациентка алергична към всякакъв метал, освен към злато. Наличен мост, изработен по системата Адапта със злато и пластамаса на долна челюст. По показания, изработен мост по системата Адапта със злато и пластмаса на горна челюст. Цветът е съобразен с цвета на долните зъби.


Кореново лечение със студена латерална кондензация

Този метод е един от най-свъвремнните и надеждни методи за запълване на коренови канали. След прецизна ръчна и машинна обработка на кореновите канали и иригация, те се запълват с малко паста, един основен гутаперчов щифт и много уплътняващи гутаперчови щифтове по специална методика, гарантираща максималното им уплътняване, така че да не може да проникне инфекция отникъде. По време на леченито дължината на кореновите канали се измерва с апекс локатор, гарантиращ точното място, докъдето те трябва да се запълнят.

Щести зъб вдясно на долна челюст преди и след лечение.


Шести зъб,вляво на долна челюст след лечение.


Четвърти зъб вдясно на горна челюст след лечение. 


Шести зъб вдясно на горна челюст преди и след лечение.


Първи ляв резец на горна челюст.


Трети десен кучешки зъб на горна челюст.