logo final

Добре дошли в Зъболекарския кабинет на Д-р Аргирова - стоматолог от Варна с многогодишен стаж, добри цени, модерно оборудване!

Стоматологичните услуги са с гарантирани цени и перфектно качество. Ако търсите добър зъболекар от Варна, заповядайте в денталния кабинет на д-р Дора Аргирова!

Кабинетът по дентална медицина на Д-р Дора Аргирова предлага комплексна стоматологична (дентална) помощ, започваща от диагностика, профилактично лечение, консервативна стоматология, протетична стоматология, козметична стоматология и имплантология. 

Болката е това, което в много случаи води пациента, а страхът е това, което го възпира.В зъболекарски кабинет д-р Дора Аргирова ще забравите и за двете. Ще се потопите в уютна обстановка и индивидуален подход кък всеки пациент. Целта на нашите стоматологични услуги е да ви направи щастливи, спокойни и доволни. Перефектно качество и гаранция за всяка изпълнена дейност ви очакват.

Д-р Аргирова е зъболекар с 27 годишен стаж зад гърба си. Сблъсквала се е с не малко трудни случаи в зъболекарската си практика.
Ако се нуждаете просто от пломба на зъба, в кабинета се работи с най-качествените материали. Ако се нуждаете от кореново лечение, то тук ще ви го направят с най-добрия и надежден метод за това - латерална кондензация.
Ако се нуждаете от естетика, за вас най-доброто са избелване на зъбите, циркониеви корони и мостове и керамични фасети.
Ако се налага, ще ви се предложат и алтернативни методи за лечение на всеки индивидуален случай. Например, комбинирано лечение с металокерамика, импланти, както и моделно-лети протези.
Кабинетът разполага и с лазер последно поколение за лечение на грануломи и кисти, както и с интраорална камера.

Заповядайте! Очакваме ви!

Кабинетът работи със ЗДРАВНАТА КАСА.

    

       Кабинет и оборудване

       Кабинетът е модерно оборудван със  съвременни машини и апарати, работи се с  висококачествени материали и методики, които  гарантират отлични резутати на провежданото  лечение.

виж повече....

В последното десетилетие все повече хора предпочитат циркониевите коронки и конструкции

koronaЗнаете ли че...? В последното десетилетие все повече хора предпочитат циркониевите коронки и конструкции. Но какво всъщност знаем за циркония?

Днес, накратко ще ви запознаем с този интересен и набиращ все по голяма популярност скъпоценен камък. Едно от първите писмени сведения за използването на циркония е от 6- ти век. В древността са го наричали Hyacinth- латинското наименование на зюмбюла. Легендата разказва за красивия Хиацинт, който бил погубен от Аполон, тъй като завидял на красотата му. Цирконият се среща в широка гама от цветове, на най- популярният е безцветният циркон. Визуално той много наподобява диамантите. В чистата си форма цирконият е много красив, скъпоценен камък.

 

Известен още като камъкът на тихите вибраци се вярва, че той позволява на човек да осигури по- чиста връзка с вътрешното си Аз и духовните си учители, да постигне мир и хармония със себе си. Счита се, че цирконият подобрява умствените способности и възбужда стремежа към науката. Отдавна този скъпоценен камък се е смятал за силен и магичен, обладаващ проективната енергия Ян. Минералолозите предполагат, че силното енергийно въздействие на циркония може да се обясни с дипирамидалната структура на неговите кристали. Въпреки че е открит през 1789 година, едва отскоро цирконият започва да се използва в широка гама от човешките дейности. Освен с красотата и мистиката около себе си, той впечатлява и с физико- химичните си качества, които го правят предпочитан и някъде незаменим помощник в индустрията, атомната енергетика, космологията, бижутерията, хуманната медицина, стоматологията и др. Цирконият представлява прозрачни, безцветни кристали, които са неразтворими във вода и в повечето киселини и основи. Има висока температура на топене (2715 ° С ). Използва в автомобилната промишленост, например при производството на спирачни дискове от високотехнологични машини. В космическата индустрия е абсолютно необходим - благодарение на него корабите могат да издържат на невероятни температурни ефекти. Режещите инструменти, помпите също съдържат циркониев оксид. Използва се и в медицината, например, като глави на изкуствени стави. И накрая, в стоматологията, той може да покаже всичките си най-добри качества в ролята на протези. В модерната стоматология циркониевият оксид е най-популярният материал за производство на зъбни коронки. Неговата популярност в тази област се дължи на изключителните му характеристики, като твърдост, сила, издръжливост, форма на задържане, тъканна биосъвместимост в човешкия организъм, красив външен вид. Може да служи като материал за единични корони, мостове, щифтове, фиксирани протези с импланти. Поради факта, че самият циркониев оксид е прозрачен, се създава естествен зъбен ефект заедно с тънък слой керамика. В допълнение, короните прилепват плътно към венците и нямат никаква разлика, което създава още по-естествен вид. Има метали, използвани от по- старите методологии в денталната практика, които причиняват алергични реакции, отдръпване на венците, тяхното възпаление и оцветяване. Корони на основата на циркониев оксид са идеален вариант за хора със свръхчувствителност и непоносимост към металите. Или казано с накратко- в устата си слагаме не просто коронка, или зъб, или протеза... а малко съкровище